Menu

De Eetvilla, een bekend restaurant met een rijke historie

woensdag 18 september 2019

Sebastian en Stephan Ott zijn bekende Soester horecaondernemers. De broers zijn de derde generatie die aan het roer staat van Eetvilla Van den Brink, voorheen Hotel Café Restaurant Van den Brink. Leo van den Brink en Cornelia van den Brink-van Gaalen begonnen in december 1952 het hotel/restaurant. Hun dochter Lies, de moeder van de Ott-broers, werkte vanaf haar 15de in het hotel. ,,Ontbijt verzorgen, veertig bedden opmaken, de lunch en om zes uur weer het avondeten...!"

De geschiedenis verhaalt onder meer over De Boschvijver (eerder De Dennenhof) aan de overkant van de straat op Soesterbergsestraat 107, waar ooit het echtpaar Van den Brink het hotel startte. Later kwam op deze plek La Grande Bouffe, in 1991 verwoest door een felle brand.

Samen met haar zoons vertelde Lies veel verhalen aan Peter over de geschiedenis van het restaurant, dat de naam 'Eetvilla' overigens kreeg van een recensent van de Telegraaf.  Stephan en Sebastian leerden het vak bij diverse gerenommeerde chefs. Van de Eetvilla maakten zij een eigentijds restaurant, het oubollig en duur imago ging overboord. De Eetvilla werd een restaurant met typerende gastvrijheid, humor, stijl en een kaart vol speciale gerechten. 

Wat weet jij over De Eetvilla? Deel je herinnering met ons en wie weet nemen wij jouw verhaal op in ons boek over het Soester Uitgaansleven.

Dit befaamde en bekende restaurant is opgenomen in ons boek, dat nog te bestellen is tot 1 oktober 2019 voor de voorintekenprijs van € 19,95 

Het Soester Uitgaansleven, Toen wij nog jong waren - Verschijningsdatum: november 2019

  • Winkelprijs: € 26,95
  • Als boek verstuurd moet worden zijn de meer-kosten voor verpakken en verzenden in Nederland  € 6,95. We versturen onze boeken altijd in een stevige kartonnen verpakking.

    Bestellen

 

  •  
Nieuwsoverzicht

Uitgeverij Peles

Uitgeverij Peles specialiseert zich in het ontwikkelen, schrijven en produceren van publicaties over weemoed, nostalgie en herinneringen.

Bestellen

Eén van onze boeken bestellen?

Boeken bestellen

Contact

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op via info@uitgeverijpeles.nl!

Contact