Menu

Idea: Springplank voor talent

donderdag 19 september 2019

Terwijl Peter en Lex in gesprek zijn met Monica Kalbvleesch en Martin Brouwer van Theater Idea klinkt op de achtergrond het geluid van De Fransse Eijkel. De spelers van deze cabaretgroep zijn druk aan het reperteren voor de voorstelling van die avond. Een dag eerder stond Jan Beuving voor een uitverkocht huis de show te stelen. Na een toiletbezoek eerder op de dag, merkt hij op dat hij in de remsporen van zijn voorgangers is getreden. 

Die voorgangers zijn er geweest en daartussen vele grote namen. Voor veel Soesters is Theater Idea nog een geheim en dat is zo zonde, want in het theater werden en worden volwaardige voorstellingen gegeven, onder meer door Pater Moeskroen, Henry van Loon, Youp van 't Hek, Birigt Kaandorp, Chabot, Giphart en Bril. Het is zomaar een greep uit het muzikaal en cabarettalent dat op de Soester planken heeft gestaan. Artiesten die nu in Carré staan begonnen ooit in Soest. Zo is Idea een springplank voor talent gebleken.

Gelukkig weten steeds meer Soesters het theater aan de Willaertstraat te vinden. Elk jaar stappen 12.500 bezoekers over de drempel van de intieme en knusse theaterzaal.

Martin Brouwer doet vanaf 1991 de programmering voor het Soester theater Idea. Boeiend vertelt hij verhalen over de kookkunsten van Angela Groothuizen en over Victor Löw die vast zat op het toilet. 

Idea doet nog meer. Zo biedt het een podium aan de leerlingen van 't Griftland.

Wat weet jij over Idea? Welke voorstellingen heb je bezocht? Laat het ons weten en wie weet komt ook jouw herinnering in ons boek over Het Soester Uitgaansleven. 

Het Soester Uitgaansleven, Toen wij nog jong waren - Verschijningsdatum: november 2019

  • Winkelprijs: € 26,95
  • Als boek verstuurd moet worden zijn de meer-kosten voor verpakken en verzenden in Nederland  € 6,95. We versturen onze boeken altijd in een stevige kartonnen verpakking.

    Bestellen
  •  

 

Nieuwsoverzicht

Uitgeverij Peles

Uitgeverij Peles specialiseert zich in het ontwikkelen, schrijven en produceren van publicaties over weemoed, nostalgie en herinneringen.

Bestellen

Eén van onze boeken bestellen?

Boeken bestellen

Contact

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op via info@uitgeverijpeles.nl!

Contact