Menu

Op bezoek bij "Mister Gilde"

zaterdag 02 maart 2019

De geschiedenis van het Soester Groot Gaesbeeker Gilde of Sint Aechten Schuttersgilde van Soest gaat terug tot de 14e eeuw. Met hun buksen en bogen en andere wapens verdedigden de gildebroeders, die allen geboren moesten zijn in Soest, have en goed. In 1960 werd het Soester Gilde, na een slapend bestaan, met de herinvoering van het koningsschieten nieuw leven ingeblazen. Vanaf 1973 werden de Gildefeesten opengesteld voor het (Soester) publiek.

De Gildefeesten zijn niet meer weg te denken in Soest en zijn in het laatste weekend van augustus de traditionele afsluiting van de zomer. Veel beroemde mensen hebben het podium betreden tijdens de Gildefeesten. Van Percy Sledge tot de Havenzangers, van de Golden Earring tot Rowwen Heze en van Normaal tot Koos Alberts. Met "Mister Gilde" René van Hal zaten wij aan de koffie en kregen wij de mooiste verhalen te horen. Van een onverwacht bezoek van Herman Brood tot spannende momenten voor de politie die zich schuil hield in de bosjes. We gaan het noteren en dat met foto's publiceren in ons boek "Het Soester Uitgaansleven". 

Het Soester Uitgaansleven, Toen wij nog jong waren - Verschijningsdatum: november 2019

  • Voorintekenen voor deze eerste druk stellen we op prijs, omdat u daarmee de kans verhoogt dat het boek geproduceerd wordt. 
  • Voorintekenprijs: € 19,95 (exclusief verpakkings- en verzendkosten: € 6,95)
  • Winkelprijs: € 26,95
  • Als boek verstuurd moet worden zijn de meer-kosten voor verpakken en verzenden in Nederland  € 6,95. We versturen onze boeken altijd in een stevige kartonnen verpakking.

Bestellen

Nieuwsoverzicht

Uitgeverij Peles

Uitgeverij Peles specialiseert zich in het ontwikkelen, schrijven en produceren van publicaties over weemoed, nostalgie en herinneringen.

Bestellen

Eén van onze boeken bestellen?

Boeken bestellen

Contact

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op via info@uitgeverijpeles.nl!

Contact