Menu

Geslaagde lancering Het Soester Uitgaansleven

donderdag 28 november 2019

Alsof de tijden van de Knollentuin, Molensoos, Queen's Club en de Heksenketel waren teruggekeerd. Zo druk en geanimeerd was het woensdagavond 27 november bij Reto. De bovenste verdieping was ingericht als een café met bioscoopzaal. 

Veel iconen uit het Soester uitgaansleven waren aanwezig. Fred en Mieke Klinkhamer van de Soesterduinen, Jan Feelders van de Molensoos, Joke Costerus van d'Oude Enghe, DJ Jean 'Baptiste' Heijl, Rinus Valk, Berto Klompenhouwer. Daarnaast waren er ook mensen uit de 'cultuurhoek'. Rita van Meurs van De Rietpluim, Bep en Gerda Beijer van Toneelgroep Contact, Leo Pappot van Soester Applaus. Karin Zanoli van Dansschool Gerla. Noem ze maar op, ze waren er bijna allemaal. Daarnaast waren er mensen van de Historische Vereniging Soest, dorpshistoricus Hans Kruiswijk, wethouder Nermina Kundic, hoffotograaf Jaap van den Broek, Gildeman René van Hal, Soesterberg-kenner Jan de Mos.  

Al die mensen hoorden van Lex en Peter hoe het boek van 192 pagina's tot stand is gekomen en met een fotopresentatie krijgen zij een paar tipjes van de sluier van de boekinhoud. Lof was er voor vormgeefster Erica Heykoop die opnieuw een mooie prestatie heeft geleverd met de opmaak van dit boek. Mooi moment toen Marjan van Etten-Hom opeens haar vader Piet (overleden in 1986) in actie zag voor het Gilde in 1982. Herinneringen en nostalgie kunnen mooi ontroeren. 

De eerste boeken gingen naar de gezusters Verkerk en Martin Brouwer. Lies en Marijke Verkerk stonden ooit als tapkampioenen achter de biertap van het café van hun ouders. Café Centraal was een markant punt in het midden van Soest. 

Martin Brouwer staat al dertig jaar aan het roer van het theater dat nu Idea heet. Een waardig afgevaardigde van het culturele leven in Soest dat in het boek met onder meer Cabrio, Artishock, Idea, danslessen en Toneel uitgebreid behandeld wordt.

Natuurlijk was er na afloop genoeg gelegenheid om het boek aan te schaffen en uiteraard waren er ook exemplaren van het boek over Het Soester Natuurbad te koop. Herinneringen werden opgehaald en fotograaf Jaap zette voor de gelegenheid een aantal iconen op de gevoelige plaat. Red Stars- en Beukendalicoon Rinus Valk opperde een idee voor een nieuw boek. ,,Binnenkort wordt een bekend Soester gebouw historie. Misschien een mooi onderwerp!" 

Het Soester schrijversduo is bezig met plannen voor een boek in 2020. Na de jaarwisseling maken Lex en Peter hun ideeën bekend. 

Het boek over Het Soester Uitgaansleven is te koop bij:

  • Boekhandel Van de Ven
  • Primera Soest-Zuid
  • Primera Tamboerijn
  • CIGO Peperzak - Van Weedestraat
  • Bruna - Van Weedestraat
  • Cornershop - Rademakerstraat Soesterberg
Nieuwsoverzicht

Uitgeverij Peles

Uitgeverij Peles specialiseert zich in het ontwikkelen, schrijven en produceren van publicaties over weemoed, nostalgie en herinneringen.

Bestellen

Eén van onze boeken bestellen?

Boeken bestellen

Contact

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op via info@uitgeverijpeles.nl!

Contact