Menu

Boek over De Soester Bedrijvigheid is vanaf nu te bestellen

donderdag 13 februari 2020

Soest ontwikkelde zich van agrarisch dorp tot een bedrijvige plaats. Uitgeverij Peles gaat de historie van De Soester Bedrijvigheid publiceren in een tweetal boeken. Het eerste boek verschijnt in november 2020, deel 2 rolt een jaar later van de persen. 

In het eerste boek over De Soester Bedrijvigheid wordt de historie beschreven van het bedrijfsleven in Soest. Wij vertellen de verhalen over Soester bedrijven die ooit gestart zijn als eenvoudig eenmanszaak, maar die in de afgelopen decennia gegroeid zijn tot grote ondernemingen. Bedrijven waar Soesters werken, werkten of klant waren. De opkomst van de bedrijventerreinen, de ondernemersnetwerken en vooral die tot ver in de regio bekende Soester gunfactor.

We vertellen de verhalen over en van Ben Becker, Smurfit, Gebr. Beijer, Pol Loodgietersbedrijf, Busbedrijf W.C. Tensen, Foxboro, TBS, Taxi Tak, Taxi Klomp, Wasserij Hafkamp, Drukkerij Smit, De Gouden Snaar, Van 't Net Verhuizers, Westra Recycling en nog veel meer. Ook dit boek zal gemaakt worden voor en door mensen die in Soest wonen of in Soest gewoond hebben, dan wel een sterke binding met Soest hebben. Via social media gaan wij reacties verzamelen, daarnaast gaan wij ondernemers en oud-ondernemers interviewen en heel veel beeldmateriaal verzamelen.

Het wordt gepubliceerd in het boek: De Soester Bedrijvigheid (deel 1). U kunt nu al inschrijven voor het boek. U betaalt dan slechts € 21,95. Het boek gaat vanaf 1 mei € 24,95 kosten. Zo worden de vroege inschrijvers beloond en geeft het Uitgeverij Peles de ruimte om het boek te produceren. Het boek wordt in november van dit jaar uitgegeven.

Het boek zal in de bekende 'Peles-stijl' geproduceerd worden. Veel historische foto's en achtergrondverhalen, reacties van lezers en uiteraard de professionele vormgeving van Erica Heykoop van Zippy Communicatie

Bestellen

Via deze bestelmodus kunt u ook onze eerder uitgegeven boeken bestellen. 

'Anders nog iets?'
Deel 2 zal gaan over de detailhandel in Soest. De vele buurtwinkels die over het algemeen uit het straatbeeld zijn verdwenen komen aan de buurt in dit boek dat in november 2021 van de persen zal rollen. De werktitel: , Anders nog iets?' Dit boek wordt een schatkamer van verhalen en foto's van de slager, groenteboer, kruidenier, melkboer, tabakswinkels en allerlei andere leuke en gezellige winkels. Van Tante Bertha tot Loes Jak, van Huisman tot De Zoete en van Duwel tot Den Blanken. In 2021 dus!

Nieuwsoverzicht

Uitgeverij Peles

Uitgeverij Peles specialiseert zich in het ontwikkelen, schrijven en produceren van publicaties over weemoed, nostalgie en herinneringen.

Bestellen

Eén van onze boeken bestellen?

Boeken bestellen

Contact

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op via info@uitgeverijpeles.nl!

Contact