Menu

Van den Pol voorzag Soest van warmte en comfort

donderdag 20 februari 2020

Loodgietersbedrijf Van den Pol streek in 1946 vanuit Montfoort neer in Soest. Gijsbert van den Pol had zijn sporen verdiend als loodgieter en kwam met niet meer dan een portie ervaring naar ons dorp om daar het loodgietersbedrijf Van Herwaarden over te nemen. De rest is geschiedenis, een historie die wij gaan beschrijven in ons boek over de Soester Bedrijvigheid. Wij spraken met Hans Huffels, hij vormde samen met zijn neef Hans van den Pol (1943 - 2015) vanaf 1980 de tweede generatie directieleden toen zij het bedrijf van hun oom Gijsbert overnamen. 

De eerste locatie was aan de Heuvelweg, later vestigde het bedrijf zich aan de Van Weedestraat en uiteindelijk aan de Van Lenneplaan. In de tweede helft van de vorige eeuw zorgde Van den Pol in diverse nieuwe Soester wijken het installatiewerk. Zo staan in het jubileumboek uit 1971, dat Hans Huffels ons liet zien, foto's van de wijken Smitsveen en Colenso. Ook mooie plaatjes van de toren aan de Van Lenneplaan en de werkhal.

Wat  zijn jouw herinneringen aan Loodgietersbedrijf Van den Pol? Laat het ons weten en wie weet komt jouw herinnering in het boek. E-mail je verhaal naar: info@uitgeverijpeles.nl

Het verhaal van Van den Pol komt in ons boek over de Soester Bedrijvigheid dat via onderstaande knop te bestellen is.

Bestellen

Nieuwsoverzicht

Uitgeverij Peles

Uitgeverij Peles specialiseert zich in het ontwikkelen, schrijven en produceren van publicaties over weemoed, nostalgie en herinneringen.

Bestellen

Eén van onze boeken bestellen?

Boeken bestellen

Contact

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op via info@uitgeverijpeles.nl!

Contact