Menu

Westra, de papierkoning van Soest

dinsdag 03 maart 2020

Rein Westra was 14 jaar toen hij van zijn vader de opdracht kreeg om mee te helpen met 'papier sjouwen'. Het recyclingbedrijf ontstond in 1937 toen Westra senior met paard en wagen en later met een T-Ford langs de deuren ging voor het ophalen van papier. Het bedrijf startte op de Nieuweweg en is daar tot de verhuizing in 1990 naar de huidige locatie op de Dorresteinweg gebleven. Rein Westra nam na het overlijden van zijn vader in 1985, de zaak over. Wij spraken Rein jr. een aantal jaar geleden. Dat interview plus het verhaal over de historie van dit bijzondere bedrijf en het optreden in NCRV's Showroom komt met een aantal prachtige foto's in ons boek over De Soester Bedrijvigheid. Het eerste deel van een tweeluik over de Soester handelsgeest. 

Wat zijn uw herinneringen en anekdotes aan Westra Recycling? Spaarde u oook oude kranten om die bij Westra in te ruilen? Mail uw verhaal naar info@uitgeverijepeles.nl en wie weet komt uw verhaal in het boek. 

Het boek kunt u nu al reserveren en bestellen voor € 21,95. Na 1 mei kost het boek € 24,95.

Bestellen kan via deze knop: Bestellen

Nieuwsoverzicht

Uitgeverij Peles

Uitgeverij Peles specialiseert zich in het ontwikkelen, schrijven en produceren van publicaties over weemoed, nostalgie en herinneringen.

Bestellen

Eén van onze boeken bestellen?

Boeken bestellen

Contact

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op via info@uitgeverijpeles.nl!

Contact