Menu

De Gouden Snaar, een leven in en met muziek

zaterdag 07 maart 2020

Peter en Lex waren onlangs bij Jacques en Thea Meeder op de koffie. Het echtpaar Meeder woont op historische grond. Hun appartement bevindt zich boven de winkel van Uw Hifi Choice van de gebroeders Haringsma aan de Steenhoffstraat 15. Ooit was op die plek de befaamde platenzaak 'De Gouden Snaar'. Voordat wij het echtpaar Meeder gingen interviewen keken Lex en Peter nog even rond bij Uw Hifi Choice en daar vergaapten wij ons aan onder meer een houten platenspeler en een toilet met bioscoopmogelijkheid. 

Het echtpaar Meeder was de eigenaar van De Gouden Snaar. Plakboeken vol met krantenknipsels en foto's ondersteunden de boeiende en komische verhalen die Jacques en Thea aan de beide auteurs vertelden. Leerlingen van de katholieke en de christelijke MAVO renden tijdens de pauze op donderdagmiddag naar de zaak om een briefje van de Top 40 te scoren. Mensen luisterden naar hun favoriete plaat is een speciaal gefabriceerd hokje, waar ooit een jonge vrouwelijke bezoekster haar kind borstvoeding gaf. 

Leden van het Koninklijk huis kochten hun platen bij de Gouden Snaar, de beginjaren aan de F.C. Kuyperstraat 5 en de muzieklessen in accordeon en gitaar. Zo zijn er nog veel meer verhalen genoteerd van Thea en Jacques (die door een telg van een andere ondernemersfamilie uit Soest consequent 'meneer Snaar' wordt genoemd). 

Natuurlijk krijgt De Gouden Snaar een bijzondere plek in ons boek over De Soester Bedrijvigheid dat in november in de winkel zal liggen. Heeft u bijzondere herinneringen aan De Gouden Snaar? Deel ze met ons via info@uitgeverijpeles.nl en wie weet komt uw verhaal in ons boek.

Wilt u nu al verzekerd zijn van een exemplaar? Dan kunt u nu al een boek reserveren en afrekenen voor de voordelige prijs van € 21,95 (in plaats van de winkelprijs van € 24,95).

Bestellen

Nieuwsoverzicht

Uitgeverij Peles

Uitgeverij Peles specialiseert zich in het ontwikkelen, schrijven en produceren van publicaties over weemoed, nostalgie en herinneringen.

Bestellen

Eén van onze boeken bestellen?

Boeken bestellen

Contact

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op via info@uitgeverijpeles.nl!

Contact