Menu

Rode, typisch Engelse, telefooncel in een winkel, dan zijn we bij...?

donderdag 09 april 2020

Uiteraard gaat het dan over Boekhandel Van de Ven. Een belangrijke boekwinkel in Soest die we graag de ruimte geven in ons boek over De Soester Bedrijvigheid dat in november onder meer via deze boekhandel te koop zal zijn. 

Nederland staat grotendeels stil, maar gelukkig kunnen we, dankzij de moderne technieken en met inachtneming van anderhalve meter afstand, verder werken aan ons boek over de Soester Bedrijvigheid. Het schrijven kan natuurlijk thuis gebeuren.

Onlangs spraken wij met Nettie Wessels. Samen met haar (inmiddels overleden) man Jan was Nettie maar liefst 38 jaar eigenaar van Boekhandel Van de Ven. Deze boekwinkel is nog steeds een begrip in Soest. In haar smaakvolle appartement in de buurt van de huidige winkel in Soest-Zuid vertelde ze honderduit over de winkel en haar ervaringen. Mooie verhalen van Nettie over de speciale band die ze had met Rien Poortvliet, de beroemde Soester tekenaar van onder meer de boeken over de Kabouter. Daarnaast was ooit beroemdheid Simon Carmiggelt in de winkel voor een signeersessie en Nettie verklaarde waarom de rode telefooncel (nog steeds) in de winkel staat. Het archief van Hans Kruiswijk vertelt nog veel meer over de geschiedenis van Boekhandel Van de Ven. Daar gaan wij graag gebruik van maken.

Wat zijn uw herinneringen aan Boekhandel Van de Ven? Vertel uw verhaal en e-mail dat naar ons en wie weet komt uw herinnering in ons boek over De Soester Bedrijvigheid. 

Het boek De Soester Bedrijvigheid kan tot 1 mei besteld worden tegen de voorintekenprijs van € 21,95, daarna kost het € 24,95. Ook de boeken over Het Soester Natuurbad en Het Soester Uitgaansleven zijn nog voorradig en eveneens te bestellen via de website.

Bestellen

Nieuwsoverzicht

Uitgeverij Peles

Uitgeverij Peles specialiseert zich in het ontwikkelen, schrijven en produceren van publicaties over weemoed, nostalgie en herinneringen.

Bestellen

Eén van onze boeken bestellen?

Boeken bestellen

Contact

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op via info@uitgeverijpeles.nl!

Contact