Menu

Lessen bij Los

woensdag 22 april 2020

Peter was deze week op de koffie (op anderhalve meter afstand) bij Martin Los. Wie kent hem niet, de rijschoolhouder uit Soest? En...wie heeft er nu geen les van hem of één van zijn instructeurs gehad? Autorijschool (beter gezegd: verkeersschool) Los is uniek te noemen. Het bedrijf is in 1936 opgericht als Rijschool Engel. Vijftig jaar geleden werd de naam gewijzigd in Los. Martin nam de rijschool over van zijn schoonmoeder mevrouw Engel. Martin vertelde: ,,Mijn schoonvader heb ik maar drie maanden gekend. Hij overleed op zijn 49ste. Drie maanden is kort, maar lang genoeg om te weten dat hij een fantastische man was!" In 84 jaar tijd heeft de verkeersschool slechts twee eigenaren gehad. 

Martin vertelde prachtige verhalen over de afgelopen jaren. Zo was daar die leerling die niet wilde wijken voor een vrachtwagen omdat die van zijn weghelft afging. Discussie op de openbare weg! De afloop? Dat kunt u lezen in ons boek over De Soester Bedrijvigheid dat u nu al kunt bestellen. Daarin kunt u ook lezen hoe Martin op een examinator inpraatte om een leerling toch te laten slagen. Deze leerling kreeg uiteindelijk zijn rijbewijs en als dank ging hij bij Martin de tuin doen. 

Wat zijn jouw herinneringen aan Verkeersschool Martin Los? Mail het ons via info@uitgeverijpeles.nl en wellicht komt jouw reactie ook in ons boek. 

Bestellen

Nieuwsoverzicht

Uitgeverij Peles

Uitgeverij Peles specialiseert zich in het ontwikkelen, schrijven en produceren van publicaties over weemoed, nostalgie en herinneringen.

Bestellen

Eén van onze boeken bestellen?

Boeken bestellen

Contact

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op via info@uitgeverijpeles.nl!

Contact