Menu

Van 't Net verhuist alles...

donderdag 14 mei 2020

Het is begin 1900. Aart van ’t Net senior is bakker, maar er blijkt geen droog brood mee te verdienen. Hij zit niet bij de pakken neer. Hij heeft een paard en een wagen en besluit dingen te gaan vervoeren. Eerst meel, later bier en weer later gaat hij helpen verhuizen. Het is het begin van familiebedrijf in verhuizingen Van ’t Net.

Zo start het verhaal over het beroemde verhuisbedrijf uit Soest. Lex en Peter waren onlangs op de koffie bij Bert van 't Net jr. Met Bert is de vierde generatie van de ondernemersfamilie aan het roer bij de verhuizers. Het verhuisbedrijf gaat letterlijk de hele wereld over. De verhalen zijn imponerend, hilarisch en interessant. Van 't Net vervoerde en vervoert van alles. Van een parkiet tot een compleet orkest en zelfs Bernard en Juliana kregen een enkeltje in een van de verhuiswagens. Bert vertelde ons er van alles over. 

Wij kregen een rondleiding in de opslaghal aan het Weteringpad. Hoog opgeslagen staan de kisten met diverse goederen. Ergens in een hoekje staat een stokoude Toyota. Ooit in bewaring gegeven. De eigenaar betaalt elk jaar netjes de kosten. Rekwisieten van spelprogramma's die alleen nog in onze herinnering bestaan vormen het decor van deze indrukwekkende opslagplaats. 

Wat zijn uw herinnering aan dit verhuisbedrijf. Deel het met ons via info@uitgeverijpeles.nl en wie weet komt uw verhaal in het te verschijnen boek over de Soester Bedrijvigheid waarin we de verhalen van een aantal iconische bedrijven uit het Soesterse gaan publiceren. Heeft u foto's? Stuur die dan ook op.

Wilt u het boek bestellen? Dat kan deze maand nog voor de voordelige intekenprijs van € 21,95. Daarna kost het boek € 24,95

Bestellen

Nieuwsoverzicht

Uitgeverij Peles

Uitgeverij Peles specialiseert zich in het ontwikkelen, schrijven en produceren van publicaties over weemoed, nostalgie en herinneringen.

Bestellen

Eén van onze boeken bestellen?

Boeken bestellen

Contact

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op via info@uitgeverijpeles.nl!

Contact