Menu

In gesprek met taxichauffeur Hans van Remmerden

donderdag 28 mei 2020

,,Ik heb nog heel veel mooie verhalen voor jullie..." Hans van Remmerden nam onlangs enthousiast contact met ons op. De taxichauffeur zat achter het stuur bij zowel Taxi Tak, Taxi Klomp en Taxi Eemland. In 1970 startte hij bij Joop Tak en vijftig jaar later weet de Soester moeiteloos de meest smakelijke anekdotes uit zijn feilloos geheugen op te vissen. Hans zit nog steeds achter het stuur. Hij doet nu ritjes als vrijwilliger voor de SWOS. 

Veel Soesters deden tijdens hun kroegentochten een beroep op de sympathieke Hans, ook bekend onder zijn bijnaam 'opa'. Zelfs als ze ver weg in Zeeland of Brabant zaten belden ze midden in de nacht naar opa voor een taxirit. 

Hans vertelde over een wraakactie met een giertank, kroketten bezorgen bij Zonnegloren, in het strakke pak bij Klomp en zo had hij nog veel meer verhalen. We gaan zijn belevenissen op de taxi in ons boek over de Iconische Soester Bedrijven vermelden. Omdat zowel Taxi Tak als Taxi Klomp behandeld worden komen de verhalen van Opa Hans zeker op een goede plek. Het mooiste verhaal ging over Hans zelf toen hij als 22-jarige 'voor het hekje' moest verschijnen. Het krantenartikel viste Hans uit zijn borstzak. Wij geven alvast een 'teaser' weg (zie hieronder). Het volledige verhaal kunt u lezen in ons boek over de Iconische Soester Bedrijven dat in november in de boekwinkels ligt. Wilt u het boek bestellen? Dat kan nu al via onderstaande knop. Dat bent u verzekerd van een exemplaar. De intekenprijs is tot 1 juni € 21,95. Hierna kost het boek € 24,95. 

Bestellen

Nieuwsoverzicht

Uitgeverij Peles

Uitgeverij Peles specialiseert zich in het ontwikkelen, schrijven en produceren van publicaties over weemoed, nostalgie en herinneringen.

Bestellen

Eén van onze boeken bestellen?

Boeken bestellen

Contact

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op via info@uitgeverijpeles.nl!

Contact