Menu

Werken bij Koks-Gesto

vrijdag 05 juni 2020

Jacques Faase is ervan overtuigd: ,,Ik denk dat er tussen de 1500 en 1600 mensen uit de regio Soest vakantiewerk bij Koks-Gesto hebben gedaan." Peter dronk samen met Jacques een bakkie. Het gesprek ging over Koks-Gesto (later uitgebreid met KoGeVo en uiteindelijk gewijzigd in Stuboek). Het schoolboekenbedrijf vestigde zich in 1971 in Soest aan de Industrieweg. Tot eind jaren negentig is Koks-Gesto een iconisch bedrijf in Soest geweest. Vooral omdat er zoveel jonge Soesters in de zomermaanden hebben gewerkt.

,,Het mooiste was de salarisuitbetaling op vrijdag door Petra Kok", herinnert Jacques zich. ,,Dan kwamen de envelopjes met geld op tafel. Dat geld werd vrijwel direct omgezet in de Soester horeca, met name d'Oude Enghe. Een aantal pubers wilde in bescherming genomen worden. Zij vroegen aan mij of ik de envelopjes wilde bewaren en deze pas op maandag aan hen zou geven."

Koks-Gesto bevoorraadde basisscholen en scholen in het voortgezet onderwijs. Jacques Faase kwam bij het bedrijf te werken en werd uiteindelijk directeur. 

Wat zijn jullie herinneringen aan Koks-Gesto? Heb je ook vakantiewerk gedaan bij dit bedrijf aan de Industrieweg (later aan de Nijverheidsweg) en heb je daar dan vrienden voor het leven gemaakt? Volgens Jacques zijn er zelfs huwelijken ontstaan uit de verkeringen die, tijdens het samenstellen van de boekenpakketten en het plastificeren van de boeken, opbloeiden. 

Deel je herinneringen en anekdotes met ons via info@uitgeverijpeles.nl en wie weet komt jouw verhaal in ons boek over De Soester Iconische Bedrijven.

Het boek reserveren/bestellen kan via onderstaande knop:

Bestellen

Nieuwsoverzicht

Uitgeverij Peles

Uitgeverij Peles specialiseert zich in het ontwikkelen, schrijven en produceren van publicaties over weemoed, nostalgie en herinneringen.

Bestellen

Eén van onze boeken bestellen?

Boeken bestellen

Contact

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op via info@uitgeverijpeles.nl!

Contact