Menu

TBS en Foxboro in het Bos van Beckeringh

maandag 29 juni 2020

Met TBS en Foxboro heeft Soest twee grote wereldspelers binnen de gemeentegrenzen gehad. Op het moment dat je dit leest wordt de plek ontmanteld waar voorheen TBS en Foxboro hun werkterrein hadden. Het zijn de laatste restanten van een bijzondere plek in Soest. Zowel Foxboro als TBS hebben wereldwijd klanten. Ga op vakantie en loop in een willekeurige straat gelegen in een willekeurige plaats in een willekeurig land. Grote kans dat je daar op een putdeksel het logo van TBS ziet.

Voor ons boek over de Soester Iconische Bedrijven hebben we een drieluik gemaakt over TBS en Foxboro. Deze bedrijven hadden hun plek op de hoek van de Beckeringhstraat en de Koningsweg. Op deze locatie was ooit het Bos van Beckeringh, eigendom van Adrianus Beckeringh. Een mooi verhaal is er opgetekend over de boerderij van Willem van Geitenbeek, de bosbaas van Beckeringh.

Daarnaast hebben wij een gesprek gevoerd met Charly Stolk, de eerste werknemer van Foxboro Nederland. Hij werd door Foxboro-directeur John Burnett weggekaapt bij een taxibedrijf. Een 28-jarig dienstverblijf bij de Amerikaanse producent van meet- en regeltechniekproducten volgt.

Heb je informatie, herinneringen, anekdotes en/of foto's over TBS of Foxboro? Mail ze naar info@uitgeverijpeles.nl en wie weet nemen wij het op in ons boek. 

Kortom: dit wordt een interessant artikel in ons boek over de Soester Iconische Bedrijven. Wil je nu al verzekerd zijn van een exemplaar? Bestel dan via onderstaande knop het boek dat in november van dit jaar van de persen rolt. 

Bestellen

Nieuwsoverzicht

Uitgeverij Peles

Uitgeverij Peles specialiseert zich in het ontwikkelen, schrijven en produceren van publicaties over weemoed, nostalgie en herinneringen.

Bestellen

Eén van onze boeken bestellen?

Boeken bestellen

Contact

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op via info@uitgeverijpeles.nl!

Contact