Menu

Ben Becker groeide uit tot groot transportbedrijf

maandag 10 augustus 2020

In 1971 begint Ben Becker zijn eigen transportbedrijf. De zakelijke activiteiten van Ben vloeien voort uit het transportbedrijf van zijn vader Geert die in het stenentransport zat. Ben Becker zijn bedrijf groeide in vijftig jaar uit naar een grote, internationale distibuteur met veel vrachtwagens. Het begon ooit met de grote opdrachtgevers Conimex, Continental en Polygram. Van 1000 m2 opslag groeide het bedrijf naar 32.000 m2.

Miel Bestman was er in het begin al bij en zijn geheugen is nog steeds feilloos. Onlangs waren wij bij Miel op de koffie en daarbij schoven ook Wim Becker (zoon van Ben en huidig directeur) en bedrijfsleider Wilco Jak aan. Zij vertelden ons de prachtigste verhalen.

Een kleine bloemlezing:
- Het was van belang dat Vicky Leandros in 1972 het Songfestival moest winnen. De auto's met LP's stonden al startklaar;
- De duiven vlogen sneller terug naar huis dan dat de vrachtauto's dat over de weg deden;
- De commerciele vaardigheden van Ben Becker uitten zich onder meer door het eten van patat;
- De geleende chauffeur van Gebr. Beijer glipte lachend zonder paspoort door de douanecontrole; 
en nog veel meer...

Het was een boeiende ochtend bij dit trio Becker-veteranen. De avonturen van dit bedrijf worden opgetekend in ons boek over de Soester Iconische Bedrijven. 

Heeft u ook mooie verhalen over Transportbedrijf Ben Becker? Stuur ze in via info@uitgeverijpeles.nl en wie weet komt ook uw verhaal in ons boek

Wilt u het boek nu alvast bestellen? Dat kan via onderstaande knop:

Bestellen
 

 

Nieuwsoverzicht

Uitgeverij Peles

Uitgeverij Peles specialiseert zich in het ontwikkelen, schrijven en produceren van publicaties over weemoed, nostalgie en herinneringen.

Bestellen

Eén van onze boeken bestellen?

Boeken bestellen

Contact

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op via info@uitgeverijpeles.nl!

Contact