Menu

Soester historie tegen zomertarief

woensdag 12 augustus 2020

In de Soester Courant van woensdag 12 augustus is onderstaand verhaal gepubliceerd over onze uitgeverij. In het kader van de zomer bieden wij onze twee bestaande titels tijdelijk tegen een zomertarief. 

Kleurrijke boeken over geschiedenis van natuurbad en uitgaan

SOEST - In deze tropische dagen wordt er door menig Soester van veertig jaar en ouder terugverlangd naar de dagen van Het Soester Natuurbad. Daarnaast wordt er door Soesters van middelbare leeftijd met weemoed gemijmerd over de kleurrijke historie van het Soester Uitgaansleven. Uitgeverij Peles heeft beide Soester belevenissen kleurrijk en beeldend samengevat in twee boeken die vanaf vandaag voor een voordelig zomertarief te koop zijn.

PELES Uitgeverij Peles is een initiatief van de Soesters Lex Bergers en Peter Beijer. Bergers: ,,Wij specialiseren ons in het ontwikkelen, schrijven en produceren van publicaties over weemoed, nostalgie en herinneringen."

HERBELEVENIS Peter Beijer: ,,Via social media vragen wij om herinneringen, anekdotes en foto's. Dat zijn bouwstenen voor onze boeken. Zo publiceren wij verhalen die nog niet eerder verteld zijn. Het levert nieuwe inzichten, herbelevenis van oude avonturen en een 'trip back to memory lane'. Zo zijn de boeken over het Soester Natuurbad en het Soester Uitgaansleven geschreven, ontwikkeld en uiteindelijk in de winkel beland. Beide boeken zijn vormgegeven door Erica Heykoop van Zippy Communicatie."

NATUURBAD In het boek 'Het Soester Natuurbad, Toen wij nog jong waren' beschrijven de twee auteurs in twaalf hoofdstukken de geschiedenis van het bad, van de opening in 1933 tot de sluiting in 1990. Daarnaast staan in korte beschrijvingen de vele persoonlijke belevenissen en ervaringen van de bezoekers van toen. Het voorwoord van het boek is geschreven door de Soester tekenaar Jean-Marc van Tol, bekend van Fokke & Sukke. In het boek is een speciale aflevering van Fokke & Sukke in het Soester Natuurbad opgenomen.

UITGAAN Bergers en Beijer ontwikkelden daarnaast een boek over het Soester Uitgaansleven. Lex Bergers: ,,Ik ben zelf een kind van de sixties en heb prachtige tijden meegemaakt in de flower power-periode en later in de jaren zeventig. In Soest en Soesterberg had je veel kroegen, dancings en restaurants waar nu nog met weemoed over gesproken wordt, zoals de Heksenketel, de Queens Club, de Kluis (later Fire genaamd), De Knollentuin, de Molensoos, de RKJS, de Rode Haan, Darthuizen, Toni Boltini, Bosch en Duin. Het wordt allemaal in ons boek behandeld met herinneringen van stamgasten en kroegbazen.”

CULTUUR Beijer: ,,We beschrijven ook de Soester cultuur. Dat gaat van Artishock, tot Cabrio, van de toneelverenigingen tot ballet, concerten en zangkoren. Het is natuurlijk geen toeval dat wij ons voor dit artikel laten vereeuwigen bij Cabrio. Het theater is een historisch ijkpunt voor de Soester cultuur."

ICONISCHE BEDRIJVEN Bergers: ,,Voor dit jaar hebben wij een derde boek op stapel staan. Het gaat over veertig iconische Soester bedrijven. Mercurius en Yves Rocher, de vrachtwagens van Ben Becker, de containers van de Gebr. Beijer, de sfeer van tuincentrum 't Vaarderhoogt, de verhuizers van Van 't Net, rijlessen van Los en de top 40 bij de Gouden Snaar. Maar dat komt allemaal in november. Nu genieten van de boeken over het Soester Natuurbad en het Soester Uitgaansleven."

ZOMERTARIEF Beide boeken zijn voor een speciale zomerprijs van slechts 19,95 euro te koop bij Bruna, CIGO Peperzak, Primera Soest-Zuid en Overhees, Cornershop en Boekhandel Van de Ven.

Hiervoor dient de bon ingeleverd te worden die elders in deze krant is te vinden. Of online via www.uitgeverijpeles.nl/bestellen.

Let op: Woont u in Soest of Baarn en wilt u dat het boek thuisbezorgd wordt kies dan voor de optie AFHALEN. Wij zorgen dat het boek gratis bij u thuisbezorgd wordt. 

Nieuwsoverzicht

Uitgeverij Peles

Uitgeverij Peles specialiseert zich in het ontwikkelen, schrijven en produceren van publicaties over weemoed, nostalgie en herinneringen.

Bestellen

Eén van onze boeken bestellen?

Boeken bestellen

Contact

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op via info@uitgeverijpeles.nl!

Contact