Menu

Kunst in Soest bij De Hazelaar en HaZart

donderdag 13 augustus 2020

Het lijkt soms wel of De Hazelaar bekender buiten Soest is dan binnen Soest. Iedere beeldhouwer in Nederland (en daarbuiten) kent De Hazelaar. Een uniek bedrijf aan de Pimpelmees dat letterlijk alle materialen en gereedschappen levert aan beeldhouwers. Met hun bedrijf onderhouden de in 2016 Koninklijk Onderscheiden cultureel ondernemers Jan Hazelaar en Ali van den Berg hun kunststichting Hazart:  ,,Wat we boven verdienen, geven we beneden weer uit.”

Peter en Lex spraken vorige week beide ondernemers in de schaduw van hun indrukwekkende bedrijfspand, met op de achtergrond de inspirerende beeldentuin.

Jan en Ali namen ons mee door hun geschiedenis. We zagen een filmpje waarbij Jan als autocoureur een autorace op Zandvoort wint en we mochten de vergulde hand van kunstschilder Carel Willink vasthouden. We spraken over exposities, boetseerwas en het vermeende bezoek van de mafia. In de winkel spraken we met de alom bekende bedrijfsleider Joop de Wit.

Een inspirerende middag, het uitgebreide verhaal lees je in ons boek De Soester Iconische Bedrijven.

Heeft u verhalen, herinneringen of anekdotes over De Hazelaar en/of HaZart, meld het ons via info@uitgeverijpeles.nl

Het boek over de Soester Iconische Bedrijven bestellen?

Dat kan via onderstaande knop:

Bestellen

Nieuwsoverzicht

Uitgeverij Peles

Uitgeverij Peles specialiseert zich in het ontwikkelen, schrijven en produceren van publicaties over weemoed, nostalgie en herinneringen.

Bestellen

Eén van onze boeken bestellen?

Boeken bestellen

Contact

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op via info@uitgeverijpeles.nl!

Contact