Menu

Bosman Bedrijven 'Doe het zelf maar als je het zo goed weet!'

donderdag 03 september 2020

Je kan zeggen wat je wil over Aart Bosman (1962), het is nooit echt saai met de bekende Soester ondernemer. 21 lentes jong was hij toen hij in 1983 een eigen bedrijf begon. 'Doe het zelf maar als je het zo goed weet' beet zijn vader Frans hem toe. ,,Ja, ik had nou eenmaal een grote bek en wist altijd alles beter", bekent Aart 38 jaar later in een gesprek met Peter.

Frans Bosman startte in 1959, als afgezwaaide marine-officier, als technisch specialist. Hij 'sloeg' onder meer Nortonpompen bij boeren in Soest en Achterveld. Frans begon een winkel aan de Soesterbergsestraat (en verkocht dat in 1974 aan Herman Schoemaker) en specialiseerde zich in de elektrotechniek in de bouwwereld. Als 8-jarig jochie mocht Aart de eerste steen van het bedrijfspand van zijn vader metselen. Maar toen hij 21 jaar was wilde Aart iets anders doen. Zoals hij het op z'n 'Aarts' omschrijft: 'die draadjes en dat gepiel was niks voor mij'. Aart ging liever het loodgietersvak in. 

De jonge ondernemer behaalde zijn diploma's en een aantal keren deed hij dat op zeer creatieve wijze. Hoe? Dat kun je lezen in ons boek over De Soester Iconische Bedrijven dat in november in de winkel ligt. Daarin nog veel meer anekdotes over de kleurrijke ondernemer die lokaal ook bekend werd als voetbalvoorzitter van VVZ'49 en autocoureur.

Heb jij herinneringen aan Frans of Aart Bosman of aan een van de bedrijven van beide heren? Deel het met ons via info@uitgeverijpeles.nl en wie weet komt jouw herinnering in ons boek. 

Boek bestellen? Dat kan via onderstaande knop:

Bestellen

Nieuwsoverzicht

Uitgeverij Peles

Uitgeverij Peles specialiseert zich in het ontwikkelen, schrijven en produceren van publicaties over weemoed, nostalgie en herinneringen.

Bestellen

Eén van onze boeken bestellen?

Boeken bestellen

Contact

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op via info@uitgeverijpeles.nl!

Contact