Menu

De eerste boeken zijn uitgereikt

zondag 22 november 2020

Eerste exemplaren voor Jaap van den Broek en Paul Martens

Het boek over de Soester iconische bedrijven (deel I) is vanaf 21 november te koop. De eerste exemplaren werden zaterdagochtend uitgereikt in de inspirerende ruimte van Reto Valley.

Een racefiets aan de muur, een opvallende gele caravan, diverse soorten kunst, twee wereldbollen. De omgeving van Reto Valley daagt uit tot creativiteit. Het is de ruimte waar de auteurs van het boek over de iconische bedrijven Lex Bergers en Peter Beijer samenwerken met vormgeefster Erica Heykoop, fotograaf Jan Frommink en Remco de Hiep (eigenaar Reto internetburo). De eerste exemplaren van het boek werden op deze plek uitgereikt aan twee prominente Soesters die veel hebben betekend voor zakelijk Soest.

Een van die prominente mannen was in gedachten aanwezig. De in maart van dit jaar overleden Paul Martens werd vertegenwoordigd door zijn kinderen Martijn en Marloes. Paul Martens was, in zijn rol als bestuurslid van de Soester Zakenkring, jarenlang de spil van bedrijvig Soest. Paul was al verbinder in een tijd dat 'verbinding' nog geen loze marketingterm was. Letterlijk mensen met elkaar in contact brengen, dat deed Paul. Een man aan wie zakelijk Soest veel te danken heeft. Lex en Peter vonden het niet meer dan logisch dat Paul een van de eerste boeken zou ontvangen. 

Martijn en Marloes waren geroerd, dankbaar en trots dat zij in de plaats van hun vader het eerste boek in ontvangst mochten nemen. De toespraak van Lex en de ontroerende woorden van Jaap van den Broek zorgden voor tranen van ontroering. Jaap vertelde over Paul: ,,Hij was een fijne man. Ik ben trots dat ik samen met hem genoemd word."

Want ook Jaap mocht een boek ontvangen. De huisfotograaf van Soest legt al decennialang verhalen in beeld vast. Of het nou sport, zakelijk, cultuur of actualiteiten zijn, Jaap is erbij en zorgt voor haarscherpe vastlegging. Jaap is dé man achter de schermen. Lex en Peter gunden hem een plek vóór de schermen. 

Uiteraard werden de eerste boeken vergezeld van een glaasje 'bubbels' en een bosje bloemen. Zo werd deze coronaproof-presentatie een waardige doop van het boek over de Soester iconische bedrijven. Het boek is te koop bij Bruna, Boekhandel Van de Ven, Primera Soest-Zuid en Tamboerijn, CIGO en de Cornershop (Soesterberg). 

Bij de foto's is te zien dat Martijn voor Peter een presentje had meegenomen. Het shirt van de favoriete voetbalclub van Peter zal met trots gedragen worden. 

Daarnaast zie u hieronder een foto die in het boek is opgenomen. Paul Martens in zijn rol bij de Soester Zakenkring. 

Nieuwsoverzicht

Uitgeverij Peles

Uitgeverij Peles specialiseert zich in het ontwikkelen, schrijven en produceren van publicaties over weemoed, nostalgie en herinneringen.

Bestellen

Eén van onze boeken bestellen?

Boeken bestellen

Contact

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op via info@uitgeverijpeles.nl!

Contact