Menu

Op bezoek bij de gezusters Verkerk van Café Centraal

dinsdag 22 oktober 2019

Peter heeft in maart een leuk gesprek gehad met Lies van den Hengel-Verkerk en Marijke van den Berg-Verkerk, de dochters van de eigenaren van Café Centraal. Het café-biljart bij het spoor aan de Van Weedestraat was een bekende uitgaansgelegenheid tot het gesloopt werd in 1971.

Lies en Marijke hadden boeiende verhalen. Zo beschikte het café over een wedstrijdbiljart en moest het stil zijn aan de bar als er wedstrijden werden gespeeld. De zusjes deden mee aan biertapwedstrijden én wonnen daar prijzen mee. TV-presentator Peter Knegjens was vaste stamgast en...dat waren Everard van den Hengel en Joop van den Berg ook. Zij 'kregen kennis' aan respectievelijk Lies en Marijke toen die achter de bar menig biertje tapten. Joop had toen een legendarische uitspraak: ,,Heb ik tenminste nog wat van mijn verzopen dubbeltjes terug."

 

Kleinzoon Wouter Verkerk vertelt onder meer het volgende over Café Centraal:

,,Het café was een plek waar een dronkenman geen biertje meer kreeg, en openingstijden werden gerespecteerd. Een plek waar het uitbatersechtpaar altijd aanwezig was, in ieder geval een van de twee. En als de heer des huizes weg was? Dan was hij bezig met biertap- of met biljartwedstrijden. Als deelnemer of als jurylid. Eigenlijk dus ook aan het werk. Het café stond in de wijde omgeving bekend om de perfect onderhouden Wilhelminabiljarts die op hoog niveau werden bespeeld.

Het was een café waar de hele familie meewerkte, en waar je ook prima iets kon eten. Zo’n zaak waar je bij naam werd aangesproken. Waar je thuiskwam. Waar je als vreemdeling werd gevraagd of je kon klaverjassen. Zeker als er een man te weinig was. De glazen werden hier gespoeld in het helderste water. De getapte biertjes altijd op wedstrijdniveau getapt door de Nederlands kampioen."

Het Soester Uitgaansleven, Toen wij nog jong waren - Verschijningsdatum: november 2019

  • Winkelprijs: € 26,95
  • Als boek verstuurd moet worden zijn de meer-kosten voor verpakken en verzenden in Nederland  € 6,95. We versturen onze boeken altijd in een stevige kartonnen verpakking.

Bestellen

Nieuwsoverzicht

Uitgeverij Peles

Uitgeverij Peles specialiseert zich in het ontwikkelen, schrijven en produceren van publicaties over weemoed, nostalgie en herinneringen.

Bestellen

Eén van onze boeken bestellen?

Boeken bestellen

Contact

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op via info@uitgeverijpeles.nl!

Contact