Menu

Soester Iconische Bedrijven (deel 1)

Het boek gaat over iconische bedrijven uit heden en verleden die de Soester samenleving hebben gekleurd. Lex Bergers vertelt over de plannen van het schrijversduo: ,,Bij de ontwikkeling en het schrijfproces van onze vorige boeken ontdekten wij dat er nog veel mooie verhalen te vertellen zijn. In Soest is letterlijk en figuurlijk veel bedrijvigheid. In het dorp zijn ondernemingen opgebouwd die tientallen jaren het straatbeeld bepalen of bepaald hebben. Het roemruchte verleden van veel Soester bedrijven heeft positief doorgewerkt in ons Soester samenleving. Dat willen wij graag vastleggen."

Collega Peter Beijer vult aan: ,,In onze zoektocht naar verhalen over Het Soester Uitgaansleven hoorden wij verhalen over onder meer Taxi Tak, busmaatschappij W.C. Tensen, Taxi Klomp. Vervoersbedrijven die hun steentje hebben bijgedragen aan een mooi uitgaansleven. Het bracht ons op het idee dat er in Soest bedrijven zijn die in sommige gevallen meer dan honderd jaar bestaan en waar veel Soesters werken of klant zijn geweest."

Bergers: ,,De ploegendiensten bij Mercurius en Yves Rocher, de vrachtwagens van Ben Becker, de containers van de Gebr. Beijer, de sfeer van tuincentrum 't Vaarderhoogt, de verhuizers van Van 't Net, de vertegenwoordigers van Procar. Het is maar een greep van de bedrijvigheid die er in Soest is. Daar zijn veel verhalen en anekdotes over te vertellen...en mooie oude beelden over te laten zien. Wij willen de Soester Bedrijvigheid laten zien."

Beijer: ,,Daarnaast willen wij de iconische verhalen noteren van ondernemingen die er niet meer zijn, maar nog wel tot de verbeelding spreken. Denk aan W.C. Tensen, de Gouden Snaar, Taxi Klomp, Het Soester postkantoor, IJssalon Regnery, TBS en ga zo maar door."

Bij de foto: Taxi Klomp aan de Koninginnelaan in 1980 (foto: Archief Eemland)

Het boek over de Soester Iconische Bedrijven is uitverkocht. Er volgt een herdruk in februari 2022. 

Uitgeverij Peles

Uitgeverij Peles specialiseert zich in het ontwikkelen, schrijven en produceren van publicaties over weemoed, nostalgie en herinneringen.

Bestellen

Eén van onze boeken bestellen?

Boeken bestellen

Contact

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op via info@uitgeverijpeles.nl!

Contact