Menu

Dijssel Tankwagens en Speciale Voertuigen

In zijn onderzoek naar de geschiedenis van de ambulancezorg in Nederland kwam Hans Waldeck ambulanceauto’s tegen bij de G.G. & G.D. Amersfoort, die van een ambulancecarrosserie waren voorzien door de carrosseriefabriek Van den Dijssel in Soest. Het bleek om een acht- of negental ambulances uit de jaren zestig te gaan. Deze kennis prikkelde hem om nader onderzoek te doen naar dit carrosseriebedrijf.

Bij de eerste kennismaking met de huidige eigenaren van Dijssel Tankwagens en Speciale Voertuigen bleek al snel, dat het bedrijf zich nu onderscheidt door de bouw van vooral tankwagens voor het vervoer van diverse olieproducten. Bovendien bleek het bedrijf al in 1922 te zijn ingeschreven in het toen net geopende register van de Kamer van Koophandel. Het honderdjarige bestaan stond formeel voor de deur. Wat nog meer intrigeerde was, wat na genealogisch onderzoek bleek, dat reeds in 1656 de eerste wagenmaker in de familie Van den Dijssel zich vestigde in De Bilt. Daarmee schaart het bedrijf zich onder de oudste ondernemingen van ons land.

Deze informatie oversteeg de belangstelling voor de betrokkenheid bij de bouw van ambulanceauto’s en stimuleerde Waldeck om nader onderzoek te doen naar het wel en wee van Dijssel Tankwagens en Speciale Voertuigen. Het heeft tot een boeiende geschiedenis van een van de oudste Nederlandse familiebedrijven geleid.

Uitgeverij Peles heeft, samen met vormgever Erica Heykoop, de bevindingen en het onderzoek van Hans Waldeck samen met honderden foto's, gebundeld in een hardcover boek van driehonderd pagina's. Het boek is vanaf juni 2023 verkrijgbaar. 

Verkoopprijs € 34,95

Uitgeverij Peles

Uitgeverij Peles specialiseert zich in het ontwikkelen, schrijven en produceren van publicaties over weemoed, nostalgie en herinneringen.

Bestellen

Eén van onze boeken bestellen?

Boeken bestellen

Contact

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op via info@uitgeverijpeles.nl!

Contact