Menu

Soester iconische Bedrijven (deel 4)

De verhalen houden nooit op! Dat deed ons in november 2022 besluiten om de reeks over de Soester Iconische Bedrijven een vervolg te geven. Wij kregen zoveel tips, verhalen, foto's en anekdotes dat er wel een vierde boek (de zesde die wij zelf schrijven en uitgeven) moet komen. 

Glashandel Van Ede, nog altijd actief, werd in 1983 opgericht door de kleurrijke en legendarische Jan van Ede (1956-2014). Zijn verhaal, vol met kostelijke anekdotes, haalt zeker het boek. 

We waren op de koffie bij Jan en Niels de Jong van De Jong's Friesch Roggebrood. Een roggebroodfabriek midden in Hartje Zuid. Jan en Niels vertelden erover en onze auteur Peter Beijer kan zelfs vertellen uit eigen ervaringen hoe het is om hier te (vakantie)werken. 

Ad en Joop van der Pouw Kraan vertelden over het kermisleven van hun ouders Jan en Jo. Met de attractie 'De Steile Wand' ging het echtpaar het hele land door. De broers verbleven dan in een kostschool in Amersfoort. Vader Jan startte in 1958 op een terrein naast de kaasfabriek aan de Middelwijkstraat met zijn garagebedrijf. De broers werkten mee in het bedrijf en werden later eigenaar.

Het is maar een greep uit de verhalen die wij hebben opgetekend. Het boek Soester Iconische Bedrijven deel 4 ligt vanaf november 2023 in de winkel en is nu via voorinschrijving al te bestellen. 

Bestellen

Uitgeverij Peles

Uitgeverij Peles specialiseert zich in het ontwikkelen, schrijven en produceren van publicaties over weemoed, nostalgie en herinneringen.

Bestellen

Eén van onze boeken bestellen?

Boeken bestellen

Contact

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op via info@uitgeverijpeles.nl!

Contact